סוגיות כלכליות בגירושין ושיטת גישור גירושין ממוקדת כלכלית
גירושין הם אירוע משנה חיים שמביא אתגרים שונים. נושאים כלכליים הם בין הדאגות הקריטיות ביותר עבור זוגות המתמודדים עם תהליך זה. נושאים כגון, חלוקת רכוש, מזונות בני זוג ומזונות ילדים, עלולים לגרום ללחץ וחוסר ודאות משמעותיים במהלך הליכי גירושין.
באמצעות שיטת גישור גירושין ממוקדת כלכלית, זוגות יכולים למצוא דרך בונה ואפקטיבית לשמור על זכויותיהם הכלכליות ולהגיע להסכמות הוגנות בזמן קצר.
חלוקת רכוש בגירושין
סוגיות כלכליות הם עניין מרכזי בגירושין. ככל ששני הצדדים יבינו את המצב הכלכלי,כך אפשר יהיה להפחית מתחים ולהגיע להסכמות.
מזונות בני זוג, קובע כיצד אחד מבני הזוג יכול לשמור על רמת החיים לאחר הגירושין, כאשר יש פער משמעותי בהכנסות.
מזונות ילדים הוא נושא המשפיע על ההתנהלות הכלכלית של בני הזוג לשנים רבות.
חששות כלכליים בגירושין יכולים לעורר חרדה ומתח עמוקים. שני הצדדים מתמודדים עם אי ודאות לגבי עתידם הכלכלי. בני הזוג צריכים להבין היטב את נושא חלוקת הרכוש בגירושין. כך יוכלו להפחית חששות
שיטת גישור ממוקדת בחלוקת רכוש בגירושין:
גישור ממוקד כלכלי, מספק אלטרנטיבה לליטיגציה משפטית ומציע לזוגות סביבה מרגיעה להתמודד עם החששות הכלכליים שלהם.
גישור ממוקד כלכלי, נותן עדיפות לסוגיות פיננסיות מתחילת התהליך. כך, לשני בני הזוג תהיה הבנה ברורה של מצבם הפיננסי, הנכסים וההתחייבויות שלהם וכך יוכלו ליצור פתרונות פיננסיים מעשיים.
תנאי מקדים לתכנון כלכלי הוגן הוא, גילוי פיננסי מלא ושקוף. שני הצדדים צריכים לספק מידע מדויק ומקיף לגבי ההכנסות, הנכסים, החובות וההוצאות.
בתחילת הגישור, אפשר לקבל חוות דעת של אקטואר, שתשקף את כלל הנכסים הפיננסיים של בני הזוג ואופן החלוקה ההוגנת.
מעורבות של אקטואר בשלב מוקדם בתהליך, תספק לזוגות המתגרשים הבנה מעמיקה יותר של מצבם הכלכלי והתוצאות האפשריות. מידע זה, מעצים אותם, לקבל החלטות נכונות המתאימות ליעדים הפיננסיים ארוכי הטווח שלהם ולהסכם גירושין הוגן.
השלבים בגישור ממוקד כלכלי וחלוקת רכוש
1: פגישת יעוץ ותיאום ציפיות ראשונית לגבי התהליך: קבלת מידע מבני הזוג לגבי הנכסים הכלכליים, מידע פיננסי מקיף.
2: מעורבות מומחים פיננסיים: כגון רואי חשבון ואקטוארים, כדי לסייע בהערכת שווי נכסים, פנסיה וכו'.
3: פגישת גישור ראשונה: בה נדון בחוות הדעת הכלכליות ונגיע להסכמות לגבי אופן חלוקת הרכוש ונושאים נוספים הקשורים בגירושין. התאמת פתרונות פיננסיים העולים בקנה אחד עם הצרכים והיעדים הייחודיים של כל צד.
4: פגישת גישור שניה על פי הצורך לדיון בנושאים נוספים.
5: עריכת הסכם גירושין
6: חתימה על הסכם הגירושין
7: אישור ההסכם בבית המשפט וקבלת תוקף של פסק דין.
השלבים שתוארו יכולים להשתנות בהתאם לצרכים ולנסיבות.
לאחר שצלחנו את ההסכם, אפשר לסייע לשני הצדדים בבניית תוכנית פיננסית שתתמוך ביציבותם הפיננסית העתידית. ליווי ותמיכה פיננסית לאחר גירושין כדי לעזור לשני הצדדים להסתגל לנסיבות הכלכליות החדשות שלהם.
לסיכום:
לנושאים הכלכליים בגירושין וחלוקת רכוש, יש חשיבות עליונה. הם משפיעים ישירות על הרווחה הכלכלית והיציבות של כל אחד מבני הזוג וילדיו.
שיטת גישור גירושין ממוקדת כלכלית מדגישה את חשיבות ההתייחסות לסוגיות פיננסיות באופן מקיף ובשיתוף פעולה. על ידי מתן עדיפות לדאגות כלכליות.
התמקדות בחלוקת רכוש גירושין ונושאים כלכליים, מאפשרת לזוגות לקבל החלטות פיננסיות מושכלות. גישה זו ,מטפחת תחושת העצמה ושליטה על עתידם הכלכלי והתמקדות בתכנון פיננסי לטווח ארוך. זה מבטיח שלשני בני הזוג תהיה הבנה ברורה של מצבם הפיננסי, הנכסים וההתחייבויות שלהם. שיטת גישור זו שואפת להשיג החלטות פיננסיות שוויוניות ויציבות.
על ידי הגעה מהירה להסכם גירושין הוגן, תוכלו להתקדם מהר יותר לפרק הבא בחייכם.
הכותבת: רונהי מלוא עורכת דין ומגשרת, בעלת BA בכלכלה וניהול